top of page
VERLICHTING

Let there

be light

01  |  VERLICHTING

Zonder zon geen leven. Indien onze natuur geen zonlicht zou krijgen, zou er geen enkel leven mogelijk zijn. Eén van de noodzakelijke natuurlijke voedingsbronnen van ons bestaan. Helaas kunnen wij in onze hedendaagse maatschappij niet meer altijd de hoeveelheid zonlicht krijgen die nodig is om goed te blijven functioneren.

 

VERLICHTING

Daarom is het kunstlicht uitgevonden. In het begin in de vorm van vuur tot (jawel) het jaar 2016. Vanaf die datum mochten definitief geen gloeilampen meer in Europa verkocht en geproduceerd worden. 

 

Heel jammer, want de gloeilamp was de enige lichtbron die nog met vuur speelde. De gloeidraad zorgde ervoor dat ons kunstlicht nog in het volledige spectrum uitgestraald werd. Nu met de nieuwe lichtbronnen is dat helaas niet meer het geval en zitten we echt ’s avonds en bij te weinig daglicht in kunstlicht.  Wij zullen elkaar bij kunstlicht dan ook niet meer zien zoals we er in werkelijkheid uitzien. Tenzij er gebruik gemaakt wordt van kaarsen. 

 

Een speerpunt van ihB-Lichtadvies is om ervoor te zorgen dat het kunstlicht waaronder wij gedwongen worden te werken zo goed mogelijk toe te passen waardoor onze gezondheid zo min mogelijk geschaad wordt. 

LICHTADVIES

Eén van de belangrijkste zaken bij verlichting is de kwaliteit van de verlichting. Het zou eigenlijk wettelijk voorgeschreven moeten zijn om bij het toepassen van functionele verlichting, een advies met een correcte berekening gemaakt wordt waarbij wordt aangetoontd dat de hoeveelheid licht met bijbehorende lichttechnische zaken voldoet aan de norm (NEN-EN12464-1 voor werkplekverlichting binnen) .

ALTIJD EEN LICHTBEREKENING

ihB-Lichtadvies heeft als nieuwe dienst dan ook besloten om verlichting te gaan leveren waarbij ALTIJD een lichtberekening mee wordt gestuurd. OOK BIJ DE STANDAARD VERLICHTING. 

Hieronder een overzicht van standaard panelen die geleverd worden. 

SPECIFICATIES

Panelen 600mmx600mm

  • 4-zijden a 60 LED’s per zijde

  • Vermogen per LED: Max 5W

  • LM80 certificaat

  • LM79-08 meetrapport aanwezig (opgesteld door onafhankelijk, door RVO erkend laboratorium)

  • Hoge kwaliteit drivers (Cos Phi, 0,98; Flickervrij)

  • EIA subsidie mogelijk

TECHNISCHE DETAILS

  • KLEURTEMPERATUUR: 3000 / 4000K

  • KLEURWEERGAVE: 80%

led-paneel-60x60-4000k-wit.png

STANDAARD LED-PANELEN

Ook voor standaard LED-panelen is het van belang dat deze volgens een uitgedacht plan worden gemonteerd. Veel te vaak wordt geadviseerd om deze standaard panelen “gewoon” één op één toe te passen als vervanging van TL-verlichting. Dit is vaak een verkeerd gegeven advies waardoor uiteindelijk NIET aan de norm, en zeker niet aan het welzijn van de medewerkers wordt voldaan.

TOEGEVOEGDE WAARDE LEVEREN

Daarom heeft ihB-Lichtadvies besloten om deze standaard panelen te gaan leveren met toegevoegde waarde. Wij leveren standaard een lichtberekening bij de panelen waardoor de ruimte WEL voldoet aan de eisen en normering.

 

ab2c20e0-0929-40ca-b227-609b8e9aa6f1.JPG
0bf6a733-42dd-4ba2-b5d5-39cb58205465.JPG

GRAAG MEER INFORMATIE OVER DE GETOONDE LICHT ARMATUREN

Uw bericht is verstuurd!

LICHTADVIES
bottom of page